Lopásgátló


A CERBEROS 2 az első komplex védelmi rendszer, amely teljes körűen védi gépkocsiját. Megakadályozza a jármű eltulajdonítását oly módon, hogy azt ne lehessen az adott helyről sem a saját motorja, sem vontatás segítségével elmozdítani. A rendszer eltér az eddig ismert és alkalmazott megoldásoktól, melyek csak periférikusan védték a gépkocsit.

A CERBEROS a gyújtás levétele után automatikusan:

• automatikusan élesedik
• rögzíti a váltót hátramenetben(manuális), vagy „P” állásban(automata)
• hatástalanítja a kuplungrendszert,
• lezárja a motorteret,
• letiltja az önindítót.
• és élesíti a szabotázsvédelmet.

A CERBEROS nem teljesen elektronikus védelem, hanem egy elektromechanikus rendszer, mely kiküszöböli az elektronikus szerkezetek hibáit, megakadályozza a mechanikai rendszerek hatástalanítását és kényelmesebbé teszi kezelését.

A CERBEROS vezérlése egyféle elektronikai módon lehetséges:

A rendszer kinyitásához elegendő az RFID-s megoldásnál a biztonsági kártyát a műszerfal alatti érzékelőhöz közelíteni.

MŰKÖDÉSI LEÍRÁS:

A gyújtás levétele után a vezérlő elektronika automatikusan élesedik, a rendszer lezár. Az elektronika tiltja az önindítót és vezérel egy elektromotort, melynek segítségével, teljesen mechanikus módon működteti a váltó-, kuplung- és motortérzár blokkoló rendszerét. A kuplungblokkolás mechanikus, vagy hidraulikus módon történik. A hidraulikus rendszer lényege, hogy a hidraulikaolaj nyomása -a
térfogat növelésével- a kuplung munkahengernél annyira lecsökken, hogy a kuplungtárcsák szétválasztása nem lehetséges, így a kuplung
a funkcióját már nem tudja ellátni. A térfogat növelését a légtelenítő helyére csatlakoztatott munkahenger bekötésével valósítottuk meg,
melynek a térfogata az elektromotorral változtatható, 0 és ~8cm2 között, a CERBEROS rendszer be vagy kikapcsolt állapota szerint.
A motortér lezárását a gépkocsi eredeti zárszerkezetének megbontása nélkül és a bowden elvágása nélkül, egy független mechanikus retesszel valósítjuk meg, mely reteszt, az elektromos hajtómű bowden segítségével mozgat.

Ugyanígy a hajtóművel mozgatott mechanikus retesszel oldottuk meg a váltórögzítést, de eltérve az eddig ismert váltózáraktól, mi a motortérben blokkoljuk a váltókar mozgatását. Ezáltal az utastér harmonikus kialakítását sem változtatjuk meg.
A sebességbe kapcsolt és lezárt váltó, a kuplungrendszer blokkolása és a motortér zárása, valamint az önindító letiltása, együttesen biztosítja, hogy a gépkocsi ne legyen mozdítható, továbbá védi a motortérbe felszerelt biztonsági és más egységeket.
A rendszer kinyitása, az alkalmazott vezérlési módoktól függően:

  • RFID–s rendszernél, a műszerfal mögé felszerelt érzékelő előtt elhúzott kártyával lehetséges.

A kártyás vezérlési mód rendelkezik szervizállással. A berendezés abban is eltér az eddig ismert védelmi rendszerektől, hogy a riasztók feszültségfüggését kiküszöböli, a sebességváltózárak hatástalanítását lehetetlenné teszi.

FELÉPÍTÉS

A szerkezet felület szerelt, műgyantával kiöntött vezérlő elektronikája, az elektromotoros hajtóművel együtt egy 3 mm-es falvastagságú Alumínium-Magnézium-Szilícium ötvözetű házban helyezzük el. A ház fedlapjára kerül a hidraulikus nyomáscsökkentő a légtelenítő szeleppel együtt.
A nyomáscsökkentőt működtető hajtáshoz csatlakoznak a reteszelők bowden végződései is. A motortérben lévő elektromos csatlakozók vízmentes kivitelűek. A nyomáscsökkentő hidraulikus csővezetéken keresztül csatlakozik a kuplung munkahenger légtelenítő szelepének helyére.
A mechanikus reteszek házai szintén AlMgSi ötvözetből, a reteszrudak és kötőelemek rozsdamentes A2 anyagból készülnek.

A rendszer kialakítása olyan, hogy az érzékelőn, a hang- és fényjelzésen kívül minden szerkezeti elem a motortérben foglal helyet. Az elektronika kizárólag lekapcsolt gyújtásnál működik. Gyújtás esetén az elektromotor teljesen feszültségmentes. Az automatikus élesedésnek köszönhetően a gépkocsi egy percre sem marad védelem nélkül!
A rendszer kezeléséről és állapotáról fény- és hangjelzés tájékoztat. Nagy előnye a bekapcsolt rendszernek és egyedülálló, hogy feszültségtől
függetlenül, az akkumulátor lemerülése után is korlátlan ideig védi a gépkocsit.
A Cerberos rendszer energiatakarékos üzemmóddal is rendelkezik. Egy órás élesített üzem után ritkább olvasási ciklusra vált, ezáltal az áramfelvétele 5mA alá csökken. A rendszer kialakítása olyan, hogy a gépkocsi gyári, eredeti elemeinek átalakítása nélkül beépíthető. Ezáltal a gépkocsi bármikor, eredeti állapotába visszaállítható.

Vélemény, hozzászólás?

Legveszélyeztetettebb márkák